Acțiuni

Cină caritabilă pentru susținerea școlii din sat, la Ziua Roșiei Montane

By februarie 3, 2020 No Comments

Haideți să vedem de ce merită Roșia Montană să fie în Patrimoniul Universal UNESCO!
Se sărbătoresc 1889 de ani de atestare documentară a aşezării, la Green Hours, cu meniu tradițional, pălincă locală, concerte, expoziţie, dezbatere și lansăm ghidul de patrimoniu. Totul este realizat pro-bono de voluntari și toate fondurile obținute susțin Şcoala Gimnazială “Simion Balint” Roşia Montană.

Joi, 6 februarie, in Green Hours.

Intrarea este liberă.
Detalii, aici.

Program:
Gustă Roșia Montană – cină caritabilă
orele 16:00-22:00

“Gustă Roșia Montană” este o acțiune caritabilă, organizată cu ocazia Zilei Roșiei Montane 2020, ce ajută Şcoala Gimnazială “Simion Balint” din Roşia Montană.

Încercați gustul Roșiei Montane: participanții comandă un meniu gătit de un roșian și de voluntari, cu ajutorul Green Hours: vărzar și palincă, cartofi rântăliți cu cârnați de Roșia și clătite cu gem din Apuseni.

Există şi variantă vegetariană. Fondurile rezultate susțin educația copiilor din localitate.

Vă invităm la Green Hours de la ora 16 până la 22. Numărul de porții este limitat, așa că recomandăm sosirea din timp. Mâncarea poate fi luată și la pachet. Donația recomandată este 50 de lei.

Dezbatere “Uniți, salvăm școala rurală?”
orele 18:30-19:30

Concert demonstrativ Dragoș Andriana
orele 19:00-20:00
Spectacol demonstrativ la vielă şi alte instrumente vechi

Expoziţie fotografică
orele 19:30-20:00
Datorită speologilor cehi Jaroslav Sanda și Ivan Rous care au depus o muncă asiduă de documentare a acestor mine între anii 2009-2014, putem face azi o călătorie virtuală în subteranele Roșiei Montane, inclusiv prin fotografii 3D.

Ghid de patrimoniu
orele 20:00-20:30
Asociația “Arhitectură. Restaurare. Arheologie” este implicată la Roșia Montană de peste zece ani, inclusiv prin programul “Adoptă o Casă”. Acum lansează Ghidul de bune practici pentru valorificarea patrimoniului.

Concert Trei Parale
orele 20:30-21:30

+ + + + + + + + + + + + +

Evenimentul se bazează pe trei principii:
1. Ziua Roșiei Montane este o acțiune apolitică inițiată de Prietenii Roșiei Montane în anul 2011. Nu este acceptată nicio formă de colaborare, contribuţie sau promovare politică. Nu este acceptată politizarea prin alte căi.
2. Se bazează exclusiv pe activitatea de voluntariat a tuturor persoanelor implicate: organizatori, invitaţi, parteneri etc.
3. Este un eveniment deschis, cu intrare liberă.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.