Acțiuni

De 1 mai, GivingTuesdayNow te invită la mare. La marea generozitate

By aprilie 23, 2020 iulie 8th, 2020 No Comments

Românii sunt invitați, între 1 și 5 mai, să #punăinimă și să deschidă sezonul generozității printr-un festival al faptelor bune – GivingTuesdayNow la mare.  GivingTuesdayNow, care are loc pe 5 mai, este o zi dedicată generozității și solidarității globale ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19.

Festivalul GivingTuesdayNow se va desfășura online, pe Facebook, între 1 și 5 mai, cu mesajul De 1 mai, hai la mare! La marea generozitate. Evenimentul va debuta vineri, 1 mai, cu un live de pe plajă și se va încheia pe 5 mai cu un concert online susținut de 6 artiștii din România: Dan Byron, Lucia, Teodora Moroșanu, solista de la Rockabella, Radu Osaciuc de la Dimitri`s Bats, Doru Pușcașu de la Om la Lună și Cătălin Milea. În tot acest timp, oamenii de bine vor fi invitați în evenimentul de pe Facebook să vorbească despre gesturile lor de generozitate și să încurajeze lumea să se alăture mișcării.

Ca orice festival, accesul GivingTuesdayNow la mare se face cu bilet, care va fi unul simbolic. Toți cei care doresc să ia parte la festival vor trebui să posteze pe wall-ul evenimentului care este gestul de generozitate pe care vor să-l facă în perioada 1-5 mai. De la o mică donație în bani către o cauză sau cumpărături pentru vecinul de la 4, până la o donație de sânge, o pagină de strângere de fonduri pe galantom.ro sau o acțiune de voluntariat în cartier. Pe cei care se alătură îi încurajăm să împărtășească cu noi poze și video scurte despre faptele lor de generozitate ca să dăm vestea bună mai departe.

În plus, toate faptele bune vor fi ilustrate de artistul grafic Andrei Pacea, aka Născut de ziua mea, sub formă de bilet de acces și vor fi oferite simbolic participanților ca dovadă a implicării lor.

Vrem ca prin ilustrarea gesturilor de bine să avem la finalul celor 5 zile o hartă a generozității. Un memento din această perioadă grea prin care trecem, dar și o dovadă că solidaritatea și bunătatea, împreună cu respectarea măsurilor de protecție sunt cele care ne vor scoate din această criză”, a mai spus László Bodor.

Evenimentul este organizat de Asociația Envision, susținut de Overground România, Diud, Club Expirat și cântat de Radio Guerrilla.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de FB.

GivingTuesday este o mișcare globală dedicată generozității care încurajează oamenii, organizațiile neguvernamentale, instituțiile și companiile să ajute la transformarea comunităților din care fac parte și a lumii. Deși GivingTuesday 2020 se întâmplă pe 1 decembrie, anul acesta generozitatea este mai importantă ca oricând, iar ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19, pe 5 mai, are loc o ediție specială, GivingTuesdayNow, în peste 65 de țări din întreaga lume.

László Bodor, co-fondator al Asociației Envision și inițiator al mișcării #givingtuesday în România, spune că „pentru români, ziua de 5 mai nu are o semnificație deosebită, în schimb 1 mai este o dată simbolică, pe care foarte mulți dintre noi o sărbătoreau pe plajă. Anul acesta, suntem izolați la domiciliu și nu putem fugi la mare, așa că folosim această oportunitate pentru a le da o alternativă oamenilor de a vizita marea #stândacasă, fiind mai buni și mai generoși.

Despre #GivingTuesdayRO – o zi pentru a dărui

#GivingTuesdayRO – o zi pentru a dărui face parte dintr-o mișcare internațională care dorește să instituie la nivel global o zi a generozității și implicării sociale. #GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a rețelelor sociale, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a se implica în comunitate. Din 2017 #GivingTuesday se sărbatorește și în România. Mai multe informații pe givingtuesday.ro.

Despre Asociaţia Envision

Asociația Envision, organizație neguvernamentală înființată în 2012, creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum galantom.ro, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România. Din 2017 organizația este reprezentantul local al mișcării globale Giving Tuesday.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.