Apeluri

E nevoie de sânge | Medicii apelează la donatorii fideli pe care îi sună pentru a-i chema la centru

By martie 20, 2020 No Comments

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului. Medicii apelează la donatorii fideli pe care îi sună pentru a-i chema la centru, transmite Info Sud-Est, preluat de G4media.ro.

riza creată de infectarea cu virusul COVID-19 a afectat și centrele de transfuzii, numărul de donatori scăzând foarte mult în ultimele două săptămâni. Îndemnul autorităților către populație, de a sta în casă, a afectat indirect și stocurile de sânge iar medicii fac un apel către oameni, în special către donatorii vechi, să se deplaseze la centrele de transfuzii.

Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, a explicat pentru Info Sud-Est Alina Dobrotă  că încă există stocuri de sânge, însă din cauza faptului că unele componente sanguine au termen de expirare de cinci zile, atunci este nevoie de un flux continuu de donatori:

“Centrele de transfuzii pregătesc mai multe tipuri de componente sanguine. Există un component sanguin cu termen de valabilitate de cinci zile, așa numitele trombocite. Acest component sanguin este necesar pentru foarte mulți pacienți cu boli hematologice și boli oncologice, pacienți care necesită periodic tratament”, a declarat Alina Dobrotă.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.