Cauze sociale

Magazin online de fapte bune la Galați

By decembrie 5, 2019 decembrie 10th, 2019 No Comments

Open Hub și Thecon, în colaborare cu Fundația Comunitară Galați organizează evenimentul Noaptea Elfilor, proiect caritabil care are ca scop construirea celui mai mare magazin online de fapte bune, unde gălățenii sunt invitați să doneze expertiză, servicii și produse pentru strângerea de fonduri, ce urmează a fi utilizate pentru susținerea unor proiecte cu impact în comunitatea locală, informează stiri.org

Evenimentul Noaptea Elfilor va avea loc în data de 6 Decembrie, începând cu ora 19.00, la sediul Thecon din Galați, str. Siderurgiștilor, nr. 9, bl. PS2, unde profesioniști din domeniul IT și nu numai vor lucra timp de 8 ore pentru construirea celui mai mare magazin online de fapte bune –  www.leru.ro.

Ambiția Open Hub, Thecon și a Fundației Comunitare Galați este să definească cuvântul ler, ca și simbol al filantropiei în preajma sărbătorilor de iarnă și să mobilizeze comunitatea gălățeană să susțină cauze specifice comunității locale.

Toți cei interesați să contribuie la acest demers sunt invitați să se înscrie prin completarea formularului disponibil aici: http://bit.ly/2Pd3kHG.

Profesioniști din domeniul IT, specialiști în online, social media, dar și fotografi, inclusiv artizani locali, precum și simpli binevoitori sunt așteptați să-și aducă aportul, urmând ca la sfârsitul evenimentului să lansăm împreună magazinul online de fapte bune www.leru.ro.

Astfel, după lansarea www.leru.ro, toți gălățenii și nu numai vor avea posibilitatea de a dona produse din categoria decorațiuni, accesorii, bijuterii, servicii, cărți și jucării, ce vor putea fi achiziționate ulterior de către cei care vor dori să susțină unul din următoarele proiecte implementate de Fundația Comunitară Galați:

  • Programul Științescu:

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care susține dezvoltarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul copiilor și tinerilor din clasele 0-12, din județul Galați. Detalii și informații complete despre Programul Științescu sunt disponibile aici: https://galati.stiintescu.ro/despre-program/

  • Programul Generații:

Grantul “Generații, Centrul Comunității” are ca scop susținerea centrelor sociale de tip afterschool în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea de resurse din comunitate.

Acest proiect se află la ediția a doua de implementare în județul Galați și se va desfășura în centrul comunitar „La Vale” (Fundația Cuvîntul Întrupat) și Centrul de zi Nicorești (Fundația Bunul Samaritean). Pentru buna desfășurare a proiectului, Fundația Comunitară Galați, împreună cu cele două centre, vor mobiliza din comunitate voluntari seniori care să coordoneze ateliere tematice (teatru, ateliere de gătit, de cusut, de grădinărit), cît și resurse financiare în valoare de 8.000 de euro pentru a asigura materialele necesare pentru ateliere, cît și o excursie/tabără în care copiii vor merge împreună cu voluntarii seniori.

Grantul “Generații, Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu finanțarea Raiffeisen Bank.

Lista punctelor de colectare donații va fi stabilită și publicată în cadrul evenimentului “Noaptea Elfilor”, precum și regulamentul specific al acestei campanii. Toate informațiile vor fi făcute publice în cadrul siteului www.leru.ro.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.