Cauze sociale

ONG-urile din Sibiu se mobilizează să cumpere teste de coronavirus și aparatură pentru Spitalul de Urgență

By martie 15, 2020 No Comments

Mai multe organizaţii din Sibiu au anunţat că au început strângerea de donaţii ca să cumpere o mie de teste de coronavirus şi echipamente pentru secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de preşedintele Fundaţiei Comunitare, Ciprian Ciocan, pe Facebook, citat de Agerpres.ro, anunță G4media.ro

„Spitalul Judeţean are nevoie de sprijin financiar pentru a creşte numărul de persoane testate şi a fi pregătit cu o mai bună capacitate de terapie intensivă pentru momentul în care o să începem să primim mai mult cazuri grave. Începând cu această săptămână, la Fundaţia Comunitară Sibiu ne-am resetat priorităţile complet pentru a răspunde crizei în desfăşurare. Vom fi aici ca şi până acum să vă ajutăm să ajutaţi. Lucrăm împreună cu Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Crucea Roşie – Filiala Sibiu, Vă ajutăm din Sibiu şi mai multe organizaţii din Sibiu pentru a ne pregăti cât mai bine pentru ce urmează. Pentru început ne propunem să cumpărăm 1.000 de teste ce vor putea fi folosite în curând pe noul echipament donat de CON-A şi apoi ne vom concentra pe echipamentele pentru terapie intensivă (ATI). Avem nevoie în continuare de toată susţinerea din lume”, spune Ciprian Ciocan.

SE POATE DONA AICI.

Fundaţia CON-A a anunţat în urmă cu o zi că va cumpăra toată aparatura necesară ca să se poată face teste de coronavirus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

„Fundaţia CON-A donează Spitalului Judeţean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus. CON-A, prin Fundaţia pe care o deţine, a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor autorităţilor în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv, Fundaţia a decis să finanţeze achiziţionarea de urgenţă a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 şi să o doneze Spitalului Judeţean Sibiu”, anunţă Fundaţia CON-A pe pagina de socializare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, le-a mulţumit public celor de la CON-A pentru ajutorul oferit.

„Este un gest însemnat atât material, cât şi moral şi nu pot decât să le mulţumesc tuturor acelora care l-au făcut posibil. Puterea Sibiului este suma tuturor gesturilor pe care oamenii săi le fac pentru comunitate atât la bine, cât şi la greu”, a scris, pe Facebook, Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean este autoizolată acasă, aşteptând rezultatul testului de coronavirus.

CITEȘTE și Asociația Dăruiește Viață oferă donațiile pentru lupta cu coronavirusul.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.