Comunități

START ONG | 31.500 persoane au fost ajutate, în contextul COVID-19, în trei domenii cheie: sănătate, social și educație

By iunie 11, 2020 iulie 8th, 2020 No Comments

via START ONG:

În ultimele două luni, întreaga societate a fost pusă la încercare de pandemia de COVID-19. Ne bucurăm că prin intermediul apelurilor de finanțare rapidă din aprilie și mai ale programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociatia Act for Tomorrow, zeci de mii de oameni au fost ajutați în mod direct de ONG-uri din întreaga țară, să treacă mai ușor peste efectele negative ale pandemiei.

În total 130.000 de euro au fost acordați către 55 de ONG-uri mici, unități de învățământ, centre de copii sau bătrâni și grupuri informale, din 27 județe ale țării, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială. Acestea au ajutat în mod direct 31.500 persoane din 62 de comunități din 31 de județe, în trei domenii cheie: sănătate, social și educație.

Proiectele finanțate au ajutat grupurile vulnerabile prin următoarele tipuri de intervenție: oferirea de alimente, materiale igienico-sanitare; consiliere psihologică telefonică sau prin videoconferințe; cursuri și platforme educaționale online; sprijin la teme online și telefonic; materiale de protecție pentru profesioniștii aflați în lupta directă cu virusul; campanii de informare și prevenție online; video-uri educaționale și informative; activități recreative și antrenamente fizice gratuite online; tablete elevilor vulnerabili; ventilatoare și echipamente de oxigenare pentru spitale.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără implicarea, munca și dăruirea fiecărei echipe de proiect realizat în cadrul programului. Vă felicităm și vă mulțumim pentru tot efortul depus și că ați demostrat în această perioadă că implicarea și responsabilitatea pot face diferența.

Puteți citi mai multe despre rezultatele apelurilor de finanțare rapidă din ultimele două luni ale programului Start ONG, aici: https://startong.ro/…/31-500-de-persoane-vulnerabile-afect…/

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.