La Radio Europa FM

AUDIO | Asociația Habilitas: Prima platformă online pentru învățarea limbii engleze de către seniori

By februarie 2, 2020 februarie 10th, 2020 No Comments

Mai mulți seniori  participă la un focus grup pentru a-și exprima opiniile și nevoile referitoare la crearea primei platforme online pentru învățarea limbii engleze de către seniori, într-un mod distractiv, care să fie utilizată de către adulți ca activitate pentru stimularea memoriei și a atenției. Evenimente similare s-au desfășurat în alte câteva țări europene pentru identificarea nevoilor comune care vor permite crearea de materiale de învățare printr-o abordare transnațională.

Proiectul Super Lingo este un proiect de învățare a limbii engleze bazat pe cursuri intensive, scurte, care introduc și antrenează persoanele în vârsta sănătoase cu declinul cognitiv subiectiv, deficiență cognitivă ușoară, sau persoanele cu demență timpurie, în utilizarea jocurilor online și a scenariilor de rol pentru o practică independentă continuă”, spun coordonatorii proiectului.

Cristina Hurdubaia a stat de vorbă cu câteva senioare și cu reprezentanții Asociației Habilitas, cea care implementează acest proiect, iar reportajul face parte din rubrica Copacul cu fapte bune din Lumea Europa FM cu Iulia Verbancu, emisiune ce are loc în fiecare duminică, la Radio Europa FM, de la 11 la 12.

PODCAST, mai jos.

Editor montaj: Diana Rădulescu

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.