LUPTA CU CORONAVIRUSUL

Asociația PSI Armonie are nevoie de 840 lei săptămânal pentru terapia copiilor defavorizați cu nevoi speciale

By mai 1, 2020 iulie 8th, 2020 No Comments

Buna ziua. Ma numesc Iliescu Alina și sunt președinta Asociatiei PSI Armonie. De mai bine de 12 ani lucrez cu copiii cu autism și orice fel de intarziere in dezvoltare. Împreuna cu colegele mele, am făcut un proiect prin care ne dorim sa ajutam copiii diagnosticati cu autism, ADHD, DOWN, din familii in care unul dintre parinti a pierdut locul de munca și din familiile monoparentale, care se descurca foarte greu in aceasta perioada.
Mai jos aveti schitat proiectul nostru și sper din tot sufletul sa reușim sa ii ajutam sa își continue terapia și noi sa ne putem duce la bun sfârșit munca de terapeut pentru a continua dezvoltarea acestora și integrarea lor în societate.

CE NE DORIM

Multi parinti sunt intr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, 6 dintre cazurile pe care le avem in terapie reprezentand situatii sociale in care parintii nu isi permit sa sustina orele de terapie online. As vrea sa oferim cate o sedinta gratuita pe saptamana pentru cei 6 copii si familiile acestora. Costul unei sedinte este de 140 lei. Sedinta dureaza 2 ore.
Pentru cei 6 copii e nevoie de  840 lei pe saptamana.
Pentru o luna e nevoie de 3360 lei. Pentru 2 luni, 6720 lei, iar pentru 3 luni, 10.080 lei.
De asemenea, vom avea și o ședință de psihoterapie individuala gratuita pentru parinti, o data la 2 saptamani.

CUM SE POATE DONA?

Online, prin platforma sprijina.ro, click aici. 

CINE SUNTEM NOI?

Totul a pornit din dorinta de a face *terapia altfel,* mai eficienta pentru copii, mai functionala, mai umana in viziunea noastra. Ne-am dorit  sa imbinam informatiile astfel incat terapia senzoriala despre care nu multa lume auzise in Romania, logopedia si terapia ABA sa se completeze si sa faca un tot unitar care sa ajute copilul sa se dezvolte si sa evolueze unitar, functional, adaptat, firesc. Am reusit cu rezultate extrem de bune, copiii avand evolutii masurabile prin teste si vizibile, gasind solutii multor cazuri care au venit catre noi ca ultima varianta salvatoare.
Si pentru ca au venit spre noi din ce in ce mai multi copii, ni s-a alaturat si un psiholog logoped, care integreaza partea senzoriala si care aduce noutatea sportului in terapie, ajutand copiii sa se coordoneze din ce in ce mai bine, sa isi sporeasca atentia si concentrarea. Totodata ni s-a alaturat un tanar psiholog iubitor si cunoscator de muzica, care integreaza orele de chitara in proiectele noastre, stimuland copiii si aducandu-le zambetele pe buze prin sunete si cantec.

Suntem 4 oameni, 4 psihologi, 4 specialisti, care ne ocupam de terapia copiilor cu autism, din dorinta ca acestia sa devina cat mai functionali si ancorati in realitatea inconjuratoare.

Din pacate, in urma crizei pandemice, multi dintre parintii copiilor intampina dificultati financiare, 6 dintre familii reprezentand cazuri sociale in momentul de fata. Deoarece, pentru copii, continuitatea terapiei este foarte importanta, ne dorim sa putem sustine aceste familii sa nu isi intrerupa orele de terapie atat de necesare.

CE FACEM?

In perioada de stare de urgenta, desfasuram sedintele de terapie online. Am conceput planul pentru desfasurarea acestor sedinte, astfel incat metoda noastra bazata mult pe functionalitate, interactiune si situatii reale sa se regaseasca si in aceasta structura de terapie.
Situatia data va presupune atat prezenta online a terapeutului, cat si cea a parintelui.
Este si il privim ca pe un mare *avantaj* al acestei situatii, deoarece echipa ajuta parintele sa gestioneze comportamentele copilului, precum și propriile emoții și limite.
Este o noua oportunitate de dezvoltare atat pentru copii cat si pentru relatia *parinte-copil* si suntem siguri ca impreuna vom evolua,vom veni impreuna in intampinarea nevoilor copiilor in cele mai eficiente moduri.

Formatul presupune ca o sedinta de 2 ore sa includa urmatoarele: o ora in care terapeutul va ghida online interactiunile copil-parinte, sitting-urile, gestionarea comportamentelor si emotiilor copiilor, dar si a emotiilor parintelui. Ulterior, parintii vor filma ceea ce lucreaza cu copilul si vor trimite filmuletul terapeutului, primind un feedback scris.

Echipa face plan pentru fiecare copil, in functie de nevoile parintilor si ale copilului, in mediul de acasa.

Va multumim!

Echipa PSI Armonie

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.