LUPTA CU CORONAVIRUSUL

Cumpărături la ușa ta | Inițiativă gratuită de livrare a produselor de strictă necesitate pentru persoanele vulnerabile

By martie 23, 2020 iulie 8th, 2020 No Comments

Sute de voluntari ajută persoanele în vârstă, pe cei cu alte afecțiuni sau părinții singuri să primească alimente de strictă necesitate pe durata pandemiei  coronavirus (Covid19). Din 23 martie, cei care au nevoie de ajutor pot suna la 0727 03 03 03, disponibil zilnic între orele 8:00 și 21:00. Apelul lor va fi preluat de o echipă care va merge să cumpere și apoi să livreze produsele în deplină siguranță, fără costuri suplimentare și fără ca persoanele vulnerabile să fie nevoite să-și părăsească domiciliul.

Peste 200 de români au răspuns apelului lansat de asociația Geeks for Democracy și s-au oferit să livreze gratuit pachete de produse celor care nu pot sau nu ar trebui să se deplaseze în afara locuinței în această perioadă. ”Am realizat Cumpărături la ușa ta că să putem ajuta cât mai multe persoane vulnerabile să stea acasă; voluntarii nu sunt în grupa de vârstă cu risc ridicat, sunt persoane sănătoase, care pot și vor să ajute. Doar împreună putem să depășim cu bine această încercare, doar prin solidaritate”, explică inițiatorul proiectului, Marian Rădună. 

Cumpărături la ușa ta este un serviciu disponibil pentru moment doar în București și Ilfov, însă există o coordonare continuă cu inițiative similare din alte orașe – voluntarii preiau solicitările și le redirecționează, după caz. Livrarea este gratuită, iar persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă. La cumpărături și la livrare, voluntarii respectă cu strictețe recomandările de prevenție a infectării cu Covid19 și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși – iar contactul cu persoanele vulnerabile se realizează în depline condiții de siguranță. Cei care au nevoie de ajutor pot solicita două pachete de produse alimentare, perisabile și neperisabile, cu un cost estimat de 150, respectiv 80 de lei. Lista de produse incluse în fiecare dintre cele două pachete a fost stabilită în urma consultării cu dr Simona Tivadar, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, iar persoanele vulnerabile pot solicita în plus maximum 5 articole care nu se regăsesc în pachet.

Cumpărături la ușa ta se adresează celor în vârstă sau care au probleme de sănătate și de altă natură, persoane pentru care deplasările din această perioadă reprezintă un risc și care nu au rude, prieteni sau vecini să le sară în ajutor. Dacă știți astfel de persoane, spuneți-le să sune la 0727 03 03 03. Ni se alătură zilnic noi voluntari și sperăm să ajungem la cât mai mulți oameni care au nevoie de ajutor, acum mai mult decât oricând”, a mai declarat Marian Rădună. 

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară sprijinită de Fundația Vodafone și de Veranda Mall. Detalii la Adela Râpeanu – 0745 260 464 și Marian Rădună – 0724 50 50 50.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.