LUPTA CU CORONAVIRUSUL

Doi copii cu afecțiuni grave rămași blocați în clinici din Italia au fost aduși vineri în țară cu un avion privat pus la dispoziție de Asociația Blondie

By aprilie 13, 2020 No Comments

Maya si Gabriela, doi copii cu afectiuni grave ramasi blocati dupa inceputul crizei COVID in clinici din Italia au fost adusi vineri in tara cu un avion privat pus la dispozitie de Asociatia Blondie cu sprijinul COMPREST UTIL si BEBETEI. Costul transportului a fost de 21.000 euro. Aeronava a fost dotata cu toate facilitatile pentru a transporta acasa copiii si mamele lor.

Maya are 2 ani si 8 luni si, la varsta de 1 an a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. Dupa o operatie complicata si 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia sa se continue radioterapia in afara tarii. In luna februarie a fost acceptata la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de sedinte de protonoterapie.

Gabriela are 13 ani si s-a nascut cu cu hidrocefalie, spina bifida si scolioza pentru care a suportat deja 11 interventii chirurgicale. Nu merge si este sondata urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie.

Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alaturi de alti pasageri, fara ca viata lor sa fi fost pusa in pericol si toata suferinta atator luni de tratament sa fi fost in zadar.

Asociatia Blondie a finalizat o actiune similara pe data de 28 martie cand a sprijinit repatrierea cu avion medical a unui baietel in varsta de 7 luni intubat si ventilat mecanic operat pe cord la Clinica San Donato din Milano.

“Sunt vremuri atat de grele in care toata Planeta este data peste cap, dar exact in aceste timpuri trebuie sa ne asiguram ca nu lasam pe nimeni in urma. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre copii care au suportat deja atata suferinta… Promitem ca vom face toate eforturile pentru a aduce acasa toti copiii ramasi in clinici din Europa si rugam pe oricine cunoaste astfel de cazuri sa ne contacteze pentru a incerca sa ii ajutam.”, spune Adelina Toncean, fondator Asociatia Blondie.

Atat copiii, cat si mamele lor au fost testate negativ la testul COVID – 19.

Dupa intoarcerea in tara Gabriela si mama ei au ramas in Casauta Blondie care este, in acest moment centru autorizat de carantina pentru COVID – 19.

Asociatia aduce multumiri speciale celor care au facut posibila aceasta misiune: COMPREST UTIL, BEBETEI, Directia Consulara a Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada Romaniei in Italia, Consulatul General al Romaniei la Milano, Ministerul Afacerilor Interne, Directia pentru Situatii de Urgenta, Aeroportul International Baneasa “Aurel Vlaicu”, Aviance.

Pentru orice detalii, va stam la dispozitie la telefon: 0757494293 – Adelina Toncean.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.