LUPTA CU CORONAVIRUSUL

FOND DE NECESITATE pentru diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate deschis de Fundația Inovații Sociale Regina Maria

By martie 18, 2020 No Comments

 

Odată cu creșterea exponențială a cazurilor de infectări cu COVID-19, suprasolicitarea sistemului medical din România va atinge cote alarmante. De aceea, Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a ales să intre urgent în luptă, punându-se în slujba sistemului medical de stat și a pacienților vulnerabili, anunță fundația pe pagina de FB.

Fundația a deschis un FOND DE NECESITATE cu scop imediat de a ajuta la diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate.

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673
SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar.

Fondurile vor fi folosite la limitarea răspândirii și reducerea riscului de contaminare cu coronavirus, prin susținerea imediată a bolnavilor din comunitățile vulnerabile și a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanță pentru consultații care se pot face și în policlinici, informează Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria.

CE FACE FUNDAȚIA EXACT?

La nivelul organizației, s-a identificat luarea următoarelor măsuri pentru limitarea prezentărilor nenecesare la spitalele de stat:

– În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical se străduiește să asigure pacienților neasigurați cronici sau în grad de risc medicamente și tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toți pacienții de acest tip sunt izolați, dar într-o stare generală de sănătate stabilă.

– În același timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic și va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgență, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanță, prezentări la camera de gardă sau la secțiile de consultații în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

– În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale în pentru vârstnici și toți bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, în condiții de maximă precauție, cu risc minim de îmbolnăvire, oferind acestor pacienți posibilitatea de evitarea aglomerației din camerele de gardă ale spitalelor de stat si diminuand în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

– Tot aici se face triaj telefonic și sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici și bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.

“Prin aceste măsuri dorim să reducem riscul de contaminare cu coronavirus în comunitățile vulnerabile, și evident să limităm în acest fel răspândirea în restul societății”.

UNDE VOR AJUNGE DONAȚIILE SI SPONSORIZĂRILE?

– Medicamente, analize de laborator și consultații pentru bolnavii sociali neasigurați
– Echipamente de protecție pentru personalul medical din policlinici, care vor fi cei mai expuși la virus și care necesită înnoirea echipamentului de protecție la fiecare interacțiune cu pacientul: halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți, etc.
– Personalul medical din cele 2 policlinici, precum și pentru accesul la sfaturi medicale telefonice gratuite

CUM POȚI AJUTA TU SISTEMUL MEDICAL DE STAT?

Fundația noastră deschide un FOND DE NECESITATE pentru susținerea imediată a acestei cauze și anume pentru a reduce numărul celor care să apeleze la serviciile medicale ale statului pentru alte afecțiuni decât COVID – 19.

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673
SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar

În acest cont vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să reducă riscul de contaminare cu coronavirus al comunităților vulnerabile și să ridice presiunea și așa foarte mare de pe sistemul medical.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.