ONG

Active Citizens Fund România caută #trillenials care să ducă al 3 lea sector (aka sectorul ONG) la următorul nivel

By noiembrie 12, 2019 No Comments

Auzim în jurul nostru cum situația socială, economică și mediul se degradează, cum politica nu ne mai reprezintă, cum sistemele nu mai funcționează, cum oamenii nu se mai implică. Vrem să trăim într-o „țară ca afară” dar nu mai găsim altă soluție decât cea de a emigra. Ce facem? Ce NE facem?

Din experiența ultimilor 25 de ani, noi știm că parte din soluție stă în puterea societății civile. Putere dată de organizații capabile să reprezinte drepturile și interesele oamenilor și de cetățeni activi, implicați și pregătiți să schimbe în bine realitățile cu care ne confruntăm, atât pentru ei, cât și pentru comunitățile lor. Iar printre cei mai motivați și capabili să facă societatea civilă mai puternică sunt tinerii!

Pe acești tineri îi numim #trillenials – generația de tineri implicați civic care duce al treilea sector – sectorul societății civile – la următorul nivel. Pentru acești tineri construim Programul3 – o mișcare, o școală, un spațiu de învățare, de motivare, de conectare, de practică pentru dezvoltarea continuă a societății civile românești și nu numai.

Programul3 propune o abordare la baza căreia stau 3 principii:

  • Învățare radicală prin schimbare de paradigmă – învățăm din trecut și prezent, propunem abordări noi, ne conectăm la noile tendințe și schimbăm lumea pe baza principiilor sănătoase ale democrației, statului de drept și drepturilor tuturor oamenilor.
  • Ceci n`est pas du leadership – pe principiul harta nu este teritoriul, leadership-ul nu este scopul. Generația #trillenials se duce dincolo de dualitatea influencer-follower și pune mâna și face.
  • O luăm personal și o facem împreună – ne pasă, ne implicăm continuu în propriul proces de învățare, cu mintea, corpul și inima, ne dăm permisiunea să facem greșeli, ducem networking-ul și cooperarea la puterea a treia și învățăm să colaborăm cu ego-ul pe snooze.

Societatea în care îți dorești să trăiești nu este un ideal, este o realitate.
#haide să construim această realitate

#haide să facem societatea civilă mai puternică, împreună

#haide în Programul3

sursa: Active Citizens Fund – Romania

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.