ONG

În cei 12 ani de activitate, Asociația Ana și Copiii a ajutat peste 10.000 de copii defavorizați

By noiembrie 12, 2019 decembrie 2nd, 2019 No Comments

Asociaţia Ana și Copiii sărbătorește, în luna octombrie 2019, 12 ani de la înființare, timp în care 10.052 de copii ce provin din familii defavorizate au fost ajutați prin monitorizare, consiliere si mediere școlară. Aceștia au primit, la începutul fiecărui an școlar, ghiozdane cu rechizite, iar Paștele și Crăciunul le-au adus cadouri de tot felul. Totodată, 3.728 de familii au primit cu regularitate pachete cu alimente, produse de igienă personală, haine și încălțăminte, mobilier, obiecte electrocasnice.

În cei 12 ani de activitate, Asociatia Ana si Copiii a inființat 1 Centru de zi pentru copiii aflați în dificultate (București) si 2 Centre de sprijin Comunitar (Fundulea și Urlați), unde copiii primesc zilnic două mese și sunt ajutați să își facă temele.

În cei 12 ani de activitate, 987 de copii defavorizați au beneficiat de servicii educaționale zilnice, 2 mese pe zi, abonamente RATB și Metrorex. Rata de promovabilitate școlară în rândul acestora fiind de 98%.

În cei 12 ani de activitate, 21 biblioteci din comunitățile defavorizate din zona de sud a țării au fost dotate cu cărți și manuale școlare, iar 14 laboratoare de informatică au fost dotate cu calculatoare.

În cei 12 ani de activitate, 11.240 de copii au participat la cursuri de igienă orală, 15.242 au primit, constant, seturi de produse de igienă orală, iar alți 411 de copii au beneficiat de tratamente stomatologice.

În cei 12 ani de activitate, 321 de tineri din programele asociației, care au împlinit 18 ani, au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă și au fost angajați, reușindu-se, astfel, integrarea lor în societate.

În cei 12 ani de activitate, 5.428 de copii au beneficiat de excursii în aer liber, spectacole de teatru și muzee, vizite la Grădina Zoologică/Botanică, etc.

În cei 12 ani de activitate, 1.239 de copii s-au bucurat de o tabără de vară.

În cei 12 ani de activitate, 4.218 copii și 965 părinți sau aparținători au primit consiliere psihologică.

În cei 12 ani de activitate, 165 de părinți au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă, iar ulterior au fost angajați.

În cei 12 ani de activitate, 27 de familii au beneficiat de sprijin pentru reconstruirea locuinței (2 case au fost construite de la zero), iar alte 12 familii au beneficiat de plata chiriei pe o perioadă de la 3 luni la 3 ani.

În cei 12 ani de activitate, beneficiarii programelor Ana și Copiii au primit mii de donații, precum cadouri de Crăciun, alimente, haine, produse de igienă, rechizite, etc.

În cei 12 ani de activitate, copiii sprijiniți de către Asociația Ana și Copiii au primit nenumărate premii, în special la olimpiadele de limba română și matematică, au scris diverse articole în reviste scolare sau au participat la cursuri și activități ori proiecte extrașcolare.

În cei 12 ani de activitate, peste 9.000 de voluntari au oferit 72.000 de ore de voluntariat, pentru prevenirea abandonului școlar și familial al copiilor din familii defavorizate (sprijinite de Asociația Ana și copiii), atât prin activități didactice, cât și prin acțiuni de voluntariat în grupuri mari.

În cei 12 ani de activitate, circa 5.000 de copii au primit primul tort de ziua lor și cadouri, cu sprijinul voluntarilor și prietenilor de nădejde Ana și Copiii.

Costul total al tuturor serviciilor oferite de Asociația Ana și Copiii, în cei 12 ani de activitate, se ridică la 5.023.004 lei (în afara donațiilor de alimente, produse de igienă, cadouri de Crăciun și Paște, haine, rechizite, mobilă, etc).

Despre Asociația Ana și Copiii

Asociaţia Ana și Copiii este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, ce are ca misiune prevenirea abandonului familial și școlar prin programe educaționale, asistență socială, medicală și juridică, activități de recreere și socializare, activități de informare, acțiuni și măsuri de conștientizare și sensibilizare socială și înfiinţarea de servicii sociale, pentru și în sprijinul comunității. Asociația a început să activeze în domeniul protecției copilului și familiei încă din anul 2006, dar entitate cu personalitate juridică a devenit în toamna anului 2007.

Povestea asociației a început în momentul în care Mihaela Voivozeanu, președintele asociației, a decis să ajute o fetiță pe nume Ana. După multă muncă, eforturi și dedicare, au urmat și multi, multi alti copii, pentru că numărul lor crește de la săptămână la săptămână. Detalii despre povestea Ana și Copiii găsiți pe anasicopiii.ro/poveste.

În prezent, Ana și Copiii oferă servicii unui număr de 721 de copii și 249 de familii din București și județele Călărași si Prahova.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.