Proiecte faine

Gala Societății Civile | ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică pot înscrie proiecte de activism social până pe 25.03

By martie 5, 2020 No Comments
În perioada 25 februarie – 25 martie 2020 se desfășoară înscrierile la Gala Societății Civile, competiție care împlinește anul acesta 18 ani.
Asociații, fundații, grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică pot înscrie proiecte de activism social la cea de-a XVIII-a ediție a Galei Societății Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.
Competiția este structurată în patru categorii și 16 secțiuni după cum urmează:
În secțiunea Inițiative Cetățenești vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiției de către grupuri de inițiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secțiunea Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societății Civile de către organizațiile care au cel mult 3 ani de la înființare (ianuarie 2017).
Campanii de comunicare pe teme sociale este singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice. Sunt acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.
Înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile, urmând pașii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site. După activare, utilizatorii trebuie să se logheze și să acceseze secțiunea Competiție – Înscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiție.
Pentru mai multe detalii consultați RegulamentulGhidul de înscriere și descrierea secțiunilor disponibile pe site. 
Lista proiectelor participante în competiție va fi anunțată în data de 6 aprilie 2020, după validarea acestora de către echipa de organizare.
Gala Societății Civile a premiat, în cele 17 ediții de până acum, peste 740 de inițiative cu un impact pozitiv asupra societății, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în România și în viitorul său. În cadrul ediției 2019 a Galei Societății Civile au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe și 14 campanii de comunicare.
La ediția din 2019, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat pentru prima dată în istoria proiectului unei inițiative înscrise în secţiunea „Proiecte şi campanii de Voluntariat”: Comunitatea de voluntari MagiCAMP, un proiect al Asociaţiei MagiCAMP.

Calendarul complet al competiției poate fi consultat 
aici
 
Anul acesta, Gala Societății Civile se alătură proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, trofeele ce vor fi oferite câștigătorilor Galei Societății Civile 2020 fiind realizate din plastic reciclat.
***
Despre Gala Societății Civile
Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.
Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.
Partener principal: KMG International
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Sponsor fondator: Fundația Vodafone România
Parteneri: BCR, Bursa Binelui, ŠKODA, Philip Morris România.
 
Partener media strategic: Rock FM
 
Parteneri tradiționali: Gavrilă & Asociații, Netvibes România. 
Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2020, vizitați www.galasocietatiicivile.ro

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.