Proiecte faine

Primăria comunei Cristian-Brașov va planta câte un copac pentru fiecare medie de 10 obținută de elevi

By februarie 18, 2020 No Comments

O medie de 10, un arbore plantat. Este algoritmul introdus de conducerea unei școli din județul Brașov pentru a motiva elevii care învață foarte bine. Proiectul va fi pus în practică din această primavară când primăria va planta câte un copac pentru fiecare medie de 10 a copiilor. Iar arborii vor purta numele elevilor, anunță TVR.ro, preluat de green-report. 

La școala din Cristian, județul Brașov, 128 de elevi au avut cel puțin câte o medie de 10 în primul semestru. Ceea ce înseamnă tot atâția copaci care vor fi plantați în primăvară. Iar unii vor avea bucuria să vadă o mulțime de arbori cu numele lor. Ovidia, de exemplu are 17 medii de 10.

În patru ani de gimnaziu, un singur elev eminent poate ajuta la plantarea unei mici păduri datorită mediilor de zece.

Proiectul a atras și interesul elevilor din clasele primare. Deocamdată ei nu pot participa, deoarece primesc calificative și nu note.

Proiectul este inițiat de primărie, școala gimnazială și ocolul silvic Bucegi-Piatra Craiului. Arborii “de nota 10” vor fi plantați la liziera de lângă Cristian, într-un loc vizibil, astfel încât peste ani, copiii să vadă roadele muncii lor.

VIDEO

 

 

 

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.