Responsabilitate socială

4 din 10 școli de la sate au grupuri sanitare în curte, nu au apă curentă și nici canalizare

By iulie 7, 2020 iulie 8th, 2020 One Comment

Lidl lansează împreună cu Ambasada Sustenabilității studiul național „România cu un singur chip”, care măsoară decalajele dintre mediul rural și mediul urban și se alătură programului „România Solidară”, inițiativa Ambasadei Sustenabilității pentru combaterea sărăciei din țară, anunță Ambasada Sustenabilității în România.

Studiul România cu un singur chip urmărește, printr-o analiză statistică, măsurarea decalajelor existente între mediul urban și mediul rural, pentru a arăta unde este necesară contribuția accelerată pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. Nevoia eradicării sărăciei a fost doar una dintre concluziile proiectului, așadar Lidl s-a alăturat programului România Solidară demarat de Ambasada Sustenabilității în România. Astfel, prin susținerea acordată organizației World Vision, care va reamenaja o serie de școli din zonele defavorizate, Lidl va contribui direct la îmbunătățirea calității educației și combaterea sărăciei din mediul rural. În acest demers, Lidl încurajează clienții și comunitatea să se alăture cauzei și, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, să doneze la urnele de la casele de marcat, pentru o educație de calitate, iar la final, retailerul va dubla suma strânsă.

România cu un singur chip – Analiza diferențelor dintre viața din mediul urban și cea din mediul rural

  • 38% din școlile din mediul rural au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În mediul urban, 7% din școli au aceleași condiții.
  • 2,15% din populația rurală și 0,70% din populația urbană este analfabetă.
  • 35,26% din elevii din mediul rural nu au promovat examenul de evaluare națională, conform informațiilor statistice din perioada în care s-a desfășurat studiul România cu un singur chip (septembrie 2019 – ianuarie 2020). În urma examenului de evaluare națională din sesiunea din 2020, numărul elevilor a crescut – 38% din elevii din mediul rural nu au promovat examenul de evaluare națională.
  • 42,23% din elevii din mediul rural și 25,80% din elevii din mediul urban nu au promovat examenul de bacalaureat, conform informațiilor statistice din perioada în care s-a desfășurat studiul România cu un singur chip (septembrie 2019 – ianuarie 2020).
  • Avem 524 de spitale, dintre care doar 52 sunt în mediul rural, cu toate că 46,15% din populația țării trăiește aici.

https://web.facebook.com/AmbasadaSustenabilitatiiInRomania/videos/vb.253629905090913/769627747108596/?type=2&theater

 

Mai multe detalii, pe Ambasada Sustenabilității în România

One Comment

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.