Responsabilitate socială

Se caută cei mai importanți oameni care folosesc sportul pentru scopuri sociale sau pentru a produce un impact pozitiv în societate

By februarie 17, 2020 No Comments
Ashoka și Decathlon derulează o mapare cu scopul de a identifica cei mai importanți actori din România care folosesc sportul pentru a adresa probleme sociale și pentru a produce un impact pozitiv în societate, informează Ashoka pe pagina de FB. 
“Estimăm că vom finaliza maparea în luna aprilie 2020. Însă, motivul pentru care facem acest demers este pentru că asemenea agenți ai schimbării (changemakers) care generează schimbări pozitive sunt destul de puțini și/sau puțin vizibili. Scopul proiectului este crearea unei rețele care să ajute la maximizarea potențialului tuturor membrilor”.
Cei care doresc să nominalizeze agenți ai schimbării (changemakers) sau să cunosc alte persoane care pot nominaliza astfel de persoane sunt rugați să scrie la: ohcondurache@ashoka.org
“Ca rezultat al acestui proiect, vom crea o hartă a agenților schimbării (changemakers) în domeniul sportului. Procesul de mapare al rețelei folosește analiza bulgărelui de zăpadă pentru a identifica agenții schimbării (changemakers) dintr-un anumit sector și pentru a vizualiza tiparele, tendințele și potențialul conexiunilor ce se pot crea la nivelul rețelei. Însă, cel mai important rezultat nu este doar cel vizual, al hărții, cât mai degrabă relațiile create între cei ce vor să co-creeze, nominalizările pentru viitoare oportunități, cât și informații valoroase ce vor ghida activitățile următoare”.
Ashoka promovează și susține de peste 40 de ani antreprenori sociali din întreaga lume, printre ei numărându-se și inovatori din domeniul sportului, precum Mel Young, fondatorul Homeless World Cup sau Fabrice Vil, inițiatorul Pour 3 points.
Decathlon este o organizație care consideră că nu trebuie să fii sportiv profesionist pentru a te bucura de avantajele unui stil de viață activ, iar activitatea fizică ar trebui să fie accesibilă tuturor, indiferent de disciplină sau nivel de practică. La nivel național, organizația susține inițiative de impact social prin sport.
Datele colectate în cadrul acestei mapări vor fi utilizate doar de Decathlon, Ashoka și partenerii lor, în scopul creării hărții și a posibilei implicări ulterioare cu candidații / candidații pe acest subiect.

Găsiți mai multe despre Decathlon aici. Pentru întrebări suplimentare despre proiect sau partenerii care îl derulează, vă rugăm să ne contactați la adresa romania@ashoka.org

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.