Skip to main content
Pe la alții

Raportul global privind crizele alimentare relevă amploarea acestora în contextul noilor riscuri generate de COVID-19 în țările vulnerabile

By aprilie 23, 2020iulie 8th, 2020No Comments

O alianță internațională formată din agenții ONU, organizații guvernamentale și neguvernamentale, având drept scop eliminarea principalelor cauze ale foametei extreme, a publicat o nouă ediție a Raportului global anual privind crizele alimentare.

Principalele constatări ale raportului global

Raportul Rețelei globale de combatere a crizelor alimentare indică faptul că, la finele anului 2019, 135 de milioane de persoane din 55 de țări și teritorii s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută (Faza 3 conform IPC/CH și peste aceasta).

De asemenea, în cele 55 de țări afectate de crize alimentare incluse în raport, 75 de milioane de copii erau subdezvoltați și 17 milioane erau subponderali în 2019.

Acesta este cel mai mare nivel al insecurității alimentare acute și al malnutriției documentat de către Rețea de la prima ediție a raportului, publicată în 2017.

Mai mult, în 2019, 183 de milioane de persoane au fost încadrate în situație accentuată (Faza 2 conform IPC/CH) – la un pas de foamete acută și cu riscul de a ajunge într-o situație de criză sau într-o stare mai gravă (minim Faza 3 conform IPC/CH) în cazul confruntării cu un șoc sau un factor de stres, precum pandemia de COVID-19.

Mai bine de jumătate (73 de milioane) dintre cele 135 de milioane de persoane vizate de raport trăiesc în Africa, 43 de milioane trăiesc în Orientul Mijlociu și Asia, iar 18,5 milioane provin din America Latină și Caraibe.

Principalii factori determinanți ai tendințelor analizate în raport au fost: conflictele (factorul cheie ce a condus la insecuritate alimentară acută în cazul a 77 de milioane de persoane), vremea extremă (34 de milioane de persoane) și turbulențe economice (24 de milioane).

Sursa: stiri.ong

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.