- Compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
2. Acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
3. Fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
a. 0.75% din cifră de afaceri, sau
b. 20% din impozitul pe profit datorat.În cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani.Legea Sponsorizării (32/1994) și Codul Fiscal (227/2015), cu modificările și completările ulterioare, permit contribuabililor plătitori de impozit pe profit să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost.
Condiția pentru a beneficia de facilitatea fiscală este, ca la data încheierii contractului, beneficiarul sponsorizării este fie înscris în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
Formularul D177
În urma modificărilor recente din Codul fiscal, firmele au la dispoziție o nouă facilitate privind sponsorizările, prin redirecționarea a 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat. Este vorba despre Formularul D177 prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de firme pe anul trecut.
Ce trebuie făcut:
1. cereți contractul de sponsorizare, scriind la asociatia@copaculcufaptebune.ro
2. completați formularul D177 disponibil aici (redirecționarea se efectuează prin intermediul formularului D177 „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor” prevăzut de OPANAF 1679/2022, care trebuie depus în termen de maximum 6 luni de la data depunerii declarației anuale de impozit pe profit D101).
3. Vă trimitem contractul pe care îl semnați și apoi îl semnăm și noi.
4. Depuneți formularul D177 în spațiul privat virtual al firmei dvs, de pe site-ul ANAF.
De restul se va ocupa ANAF (în termen de 45 de zile de la depunerea formularului D177, ANAF va prelucra cererea si va plăti direct către ONG suma cerută pentru redirecționare de societatea ta. Încheierea contractului de sponsorizare (vezi punctul 1) rămâne valabil).
Multumim !
IMPORTANT!
Dacă nu ați făcut sponsorizări deductibile în 2023, o mai puteți face până la 25 decembrie 2024.
În cazul în care în 2023 nu ați atins plafonul maxim de 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat, mai puteți redirecționa restul banilor către Asociația Copacul cu fapte bune până la 25 decembrie 2024.
Ce facem noi, aici puteți vedea:
- https://www.facebook.com/CopaculCuFapteBune
sau - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10157463213982734&type=3